NHPOP logo

Platform voor popmuziek, popcultuur en talentontwikkeling in Noord-Holland

Expertisecentrum, Belangenbehartiger, Verbinder, Productiehuis, Projectbureau, Promotor voor Noord-Hollandse popsector

Stichting NH-Pop
belangenbehartiger, verbinder voor de popsector

Stichting NH-Pop heeft de ambitie om de belangen van de Noord-Hollandse popsector te behartigen. Dat wil het op verschillende wijze doen. Als kenniscentrum, belangenbehartiger, verbinder, productiehuis, projectbureau en promotor van de popmuziek in Noord-Holland. Noord-Holland kent een sterk popcircuit met een groot netwerk en diversiteit aan zalen en podia. Van de grootste podia van Nederland tot kleine podia in kroegen in de provincie, het is in Noord-Holland te vinden. De verschillen zijn groot en daarmee verschillen ook de vragen aan ondersteuning vanuit NH-Pop. Die vragen beantwoorden we zelf of met behulp van ons brede netwerk.

Voor poppodia, café’s, broedplaatsen, oefenstudio’s, popprijzen, conservatoria, festivals en nog vele lokale en regionale initiatieven

Wij zijn er voor iedereen die op het gebied van live-popmuziek actief is. Maar we zijn er ook voor die plaatsen waar nog geen popmuziek aanbod is. Voor de beleidsmakers met ambitie. Hebben wij de kennis niet zelf in huis, dan weten we de juiste persoon te vinden. Wij zijn er voor de muziekmakers, podiumbouwers, beleidsontwikkelaars, programmeurs en iedereen met hart voor popmuziek.

NH-Pop richt zich op de volgende functies:

Expertisecentrum

Het expertisecentrum dat met kennis van zaken artiesten, podia, beleidsmakers op weg kan helpen. Dat vragen weet te beantwoorden of door weet te verwijzen naar de juiste partijen.

Belangenbehartiger

Belangenbehartiger namens de podia en makers het belang van popcultuur in de provincie bewaken, onder de aandacht brengen.

Verbinder

De verbinder tussen podia en bands, podia onderling, nieuwe initiatieven en ervaren programmeurs of producenten, met programma-input bij tientallen zalen en evenementen. De samenwerkingspartner en verbindende factor met een groot netwerk en concrete samenwerkingsverbanden.

Productiehuis

De talentontwikkelaar die met diverse projecten het poptalent in de provincie weet te bereiken met coaching en talentonwikkelingsprogramma’s. De programma’s worden op verschillende niveaus aangeboden.

Projectbureau

Projectbureau voor organisatie en uitvoering van projecten, fondsenwerving. Het projectbureau dat in staat is subsidies aan te vragen, kan ondersteunen bij subsidieaanvragen. Zelf in staat is projecten uit te voeren of projecten kan inhuren.

Promotor

De promoter van de Noord-Hollandse popmuziek. We brengen acts en initiatieven uit het Noord-Hollandse poplandschap onder de aandacht en kunnen hen helpen hoe dit zelf aan te pakken en te verbeteren.

Heeft u vragen over onze service?

NH-Pop heeft zich vanaf de oprichting in 1992 actief ingezet voor versterking van het popcircuit in Noord-Holland

Met veel inzet vanuit de poppodia in Noord-Holland zijn er tot 2014 jaarlijkse activiteiten georganiseerd op het gebied van talentontwikkeling en versterking van het netwerk. 3voor12Noord-Holland, provinciale netwerkmeetings, Popsport Noord-Holland, Noord-Hollands Glorie, New Music Skills en NH-POP Live zijn voorbeelden van deze activiteiten.

Bekende NH-POP participanten

Patronaat Haarlem, Podium Victorie Alkmaar, P3 Purmerend, P60 Amstelveen, Duycker Hoofddorp, Manifesto Hoorn, de Vorstin Hilversum, Flux Zaandam, PX Volendam

NH-Pop is partner binnen het landelijke platform POPnl en partner in landelijke projecten zoals de handreiking gemeentelijk popbeleid en de SENA Performers POPnl Award.

Projecten

Een overzicht van onze laatste projecten, voor het volledige aanbod bekijk het overzicht.

Workshop PXVolendam
Op Sleeptouw 2

Op Sleeptouw 2 NH-Pop keert terug met een gloednieuw ontwikkelingstraject Tijdens Op Sleeptouw wordt een selectie van Noord-Hollands poptalent gekoppeld aan ervaren professionals, die hen helpen zich verder te ontwikkelen en verder te komen als act. De professionals delen hun kennis en expertise op het gebied van o.a. performance, geluid,…

Workshop PXVolendam
Op Sleeptouw

Op Sleeptouw NH-Pop keert terug met een gloednieuw ontwikkelingstraject Tijdens Op Sleeptouw wordt een selectie van Noord-Hollands poptalent gekoppeld aan ervaren professionals, die hen helpen zich verder te ontwikkelen en verder te komen als act. De professionals delen hun kennis en expertise op het gebied van o.a. performance, geluid, organisatie…